İntifa hakkı sahibi ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açabilir mi?
Kuru mülkiyet ve intifa hakkı sahiplerinin ihtiyaç halinde bir araya gelerek tahliye davası açmaları mümkündür. Kuru mülkiyet sahibi işyerinin ihtiyacı nedeniyle kendisi tahliye davası açma imkânına sahip değildir… – Özgün Hukuk BürosuÖzgün Hukuk Bürosu › MAKALELERÖzgün Hukuk Bürosu › MAKALELER
Taşınmaz intifa hakkı sahibi kiraya verebilir mi?
İntifa hakkına konu olan taşınmazın kullanım ve yararlanma hakları intifa hakkı sahibine ait olduğundan; çıplak arazi sahibi arsayı kiralayamaz, intifa hakkı sahibi kiralayabilir. Taşınmazın intifa hakkı ile çıplak arazinin kirası… Özgün Hukuk Bürosu › MAKALELER Özgün Hukuk Bürosu › MAKALELER
Tapu sahibi intifa hakkını kaldırabilir mi?
İntifa hakkı sahibi, tapu müdürlüğünde lehine tescil edilmiş intifa hakkının iptalini isteyebilir. Bu durumda tapu müdürlüğünce gerekli işlemler yapılır ve hak sahibinin talebi üzerine intifa hakkı iptal edilerek sona erdirilir.
Ev sahibi öldü mirasçılar kiracıyı çıkarabilir mi?
Genel kira hükümlerine tabi kira sözleşmelerinde, kiracının ölümü halinde kira sona ermez ve kira sözleşmesi kiracının mirasçıları ile devam eder. Ev sahibi, kiracının ölümü halinde sözleşmeyi feshedemez. Kiracının ölümünün her türlü kira sözleşmesine etkisi ve bu etkinin kiracı … DergiPark › İndir › Makale dosyasıDergiPark › İndir › Makale dosyası
İntifa hakkı alan kiracıyı çıkarabilir mi?
İntifa hakkı sahibi olan ev sahibi veya kiralanan taşınmazı alt kiraya veren kiracı da zorunluluk nedeniyle kira sözleşmesini feshedebilir. İhtiyaç sahibi kişinin gerçek kişi veya tüzel kişi olması yasal olarak mümkündür. Zorunluluk nedeniyle tahliye başvurusu Avukat Yaşar Öztürk Hukuk ve Danışmanlık Bürosu › … Avukat Yaşar Öztürk Hukuk ve Danışmanlık Bürosu › …
Ev sahibi ben oturacağım diye kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir?
Ev sahibi kiracıya tek başına yaşayacağına dair ihtarname ne kadar sürede verir? Bu gibi durumlarda kiracıya 6 aylık ihtarname vermek gerekir. Ev sahibi 2024 yılında tek başıma yaşayacağım gerekçesiyle kiracıya ihtarname verebilir mi? Avukat Çiğdem Altuntaş › Ev sahibiyle tek başıma yaşayacağım… Avukat Çiğdem Altuntaş ›. Ev sahibiyle-tek-yaşayacağım…
İntifa hakkı sahibinin yetkileri nelerdir?
İntifa hakkı sahibi, intifa konusu mal veya haktan elde edilebilecek tüm faydaları (gelir ve meyveleri) kullanma ve yararlanma yetkisine sahiptir. Mülkiyet hakkı sahibi, kullanma, yararlanma ve elden çıkarma yetkisine sahiptir. İntifa Hakkı Nedir? | Koşulları, Kuruluşu ve Sona ErmesiAvukat Baran Doğan › Blog › Medeni Hukuk › İntifa…Avukat Baran Doğan › Blog › Medeni Hukuk › İntifa…
İntifa hakkı sahibi hangi davaları açabilir?
Yararlanıcı aynı zamanda mülkün doğrudan sahibi olma yetkisine sahiptir ve mülkü koruyan tüm davalardan ve fırsatlardan yararlanabilir. Yararlanıcı, yararlanılan mülkün ortak sahibidir ve sahibi birincil sahibidir.
İntifa hakkı en fazla kaç yıldır?
Yararlanma hakkı belirsiz bir süre için tanınmışsa veya yararlanıcının yaşam süresinden daha uzun bir süre öngörülmüşse, hakkın süresinin yararlanıcının yaşam süresiyle sınırlı olduğu kabul edilir. Tüzel kişilerde yararlanma hakkı en fazla yüz yıl için kurulabilir.
İntifa hakkı hangi durumlarda bozulur?
İntifa hakkının sona ermesinin birçok nedeni olmakla birlikte, intifa hakkının sona ermesinin başlıca nedenleri hak sahibinin ölümü, sürenin dolması (tüzel kişilerde) veya mahkeme kararıdır. İntifa hakkı nedir? Nasıl kaldırılır? – İstanbul Gayrimenkul Hukuku Merkeziİstanbul Gayrimenkul Hukuku Merkezi › Blog › İntifa hakları… İstanbul Gayrimenkul Hukuku Merkezi › Blog › İntifa hakları…
İntifa hakkı kaldırma harcı ne kadar?
İntifa hakkından feragat, bedel karşılığında yapılmışsa; Feragat edilen arsanın malikinden 20/c maddesi gereğince binde 15 oranında tapu harcı alınır. Ayrıca taşınmaz sayısına göre eğitim katkısı 5.000.000 TL ile 15.000 TL arasındadır.
İntifa hakkı varsa emlak vergisini kim öder?
1319 Sayılı Emlak Vergisi Kanunu’na göre, Türkiye sınırları içerisinde bulunan binalar, araziler ve taşınmazlar emlak vergisine tabidir. Emlak vergisi; taşınmazın sahibi, varsa intifa hakkı sahibi veya her ikisi veya taşınmazın maliki olarak sahipleri emlak vergisini ödemekle yükümlüdür. Nasıl başvurulur ve kimler başvuruda bulunur?Arnavutköy Belediyesi › Hizmet Rehberi › Emlak…Arnavutköy Belediyesi › Hizmet Rehberi › Emlak…
Miraslı evden kiracı nasıl çıkarılır?
Miras kalan evde yaşayan mirasçı ikamet hakkını tapu siciline tescil ettirirse evin tahliyesi mümkün değildir. Miras kalan evde yaşayan mirasçı kirayı ödemezse veya ikamet hakkı yoksa evin bulunduğu yerin kaymakamlığı tarafından tahliye edilebilir. Denkaş Hukuk Bürosu › Miras Hukuku › miras-ka…
Mirasçılar kiracıyı tahliye edebilir mi?
Giriş Hukukumuzda kiracının ölümünün kira sözleşmesine etkilerini düzenleyen temel kural Türk Ticaret Kanunu’dur.
Kiracıyı tahliye etmenin en kolay yolu nedir?
Kiracının mahkeme kararı olmadan icra takibi yoluyla tahliye edilmesi, kiracının tahliyesinin en kolay yoludur. “Kira ödenmemesi” ve “kira süresinin dolması” durumlarında, kiracının tahliyesinin en kolay yolu, mahkeme kararı olmadan icra takibi yoluyla tahliye başvurusunda bulunmaktır.
İhtiyaç sebebiyle tahliye davasını kimler açabilir?
Bu madde hükmüne göre, ev sahibi (ev/işyeri sahibi), kendisinin, eşinin, altsoyu, üstlerinin veya kanunen bakmakla yükümlü olduğu diğer kişilerin taşınmaza ihtiyaç duyması halinde kira sözleşmesini feshedebilir ve kiracıyı tahliye edebilir. Zorunluluk Nedeniyle Tahliye Davası | Kulaçoğlu Hukuk BürosuKulaçoğlu Hukuk Bürosu › Zorunluluk Nedeniyle Tahliye DavasıKulaçoğlu Hukuk Bürosu › Zorunluluk Nedeniyle Tahliye Davası
Mirasçılar tahliye davası açabilir mi?
Mirasçı olan K.İ., kararın dayanağını oluşturan kira sözleşmesini ev sahibi olarak imzalamıştır. Boşaltma yükümlülüğü nedeniyle tahliye davası ancak ev sahibi veya ölümü halinde mirasçıları tarafından açılabilir.
Kiraya veren malik değilse tahliye davası açabilir mi?
Ev sahibinin kendisi, eşi, altsoyu, üstleri veya akrabaları kanunen gerekli görüyorsa tahliye davası açılabilir. İhtiyaç ev sahibinin akrabaları tarafından yapılsa bile tahliye başvurusunun, evi kiralayan ev sahibi tarafından bizzat yapılması gerekir. İhtiyaç, koşullar nedeniyle tahliye davası… Dilil Hukuk Bürosu › Makale › İhtiyaç nedeni …Dilil Hukuk Bürosu › Makale › İhtiyaç nedeni…
Sükna hakkı sahibi tahliye davası açabilir mi?
Yararlanma ve intifa hakkı sahibi tahliye davası açma hakkına sahiptir. Tapu senedi olmadan bir mülke sahip olan (sahip olan) bir kişi, mülkiyetine dayanarak tahliye davası açabilir. Tahliye davası açmak için mülkün tapulu olması gerekmez.