İçeriğe geç

Yurt Dışı Telefon Kimliğe Kayıt Edilir Mi

Yurt dışı telefon kimliğe kayıt oluyor mu?

Yurt dışından getirilen cihaz Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra 120 gün boyunca IMEI kaydı olmadan kullanılabilir. Ancak telefonu kullanmaya devam etmek için Türkiye’ye giriş yaptığınız tarihten itibaren 365 gün içinde IMEI kayıt işlemini tamamlamanız gerekmektedir.

TC kimlikle IMEI kaydı nasıl yapılır?

T.C. Kimlik Numarası veya yabancı kimlik numarasına sahip olup e-Devlet sistemi üzerinden kayıt yaptırma imkânı bulunan kişiler, e-Devlet Kapısı (www.tr) üzerinden sisteme giriş yaparak, istenilen bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.

Yurt dışı cihaz 3 yıl sonra ne olur?

Yurt dışında telefon kaydı yaptırırken, pasaportunuzun geçerlilik süresinin 3 yılı dolmasının ardından başka bir telefon kaydı yapma hakkınız olduğunu lütfen unutmayın. 3 yıl sonra, isterseniz telefonunuzu Türkiye’de başka bir bağlantıyla kullanabilirsiniz.

Yurtdışı IMEI kaydı kaç TL?

Yurt dışından getirilen telefonlar için IMEI kayıt ücreti 2024 yılında 31.692 lira olarak belirlendi. Bu oran 2025 yılında değişecek. Vergi uzmanları, 2025 yılında yeniden değerleme oranının yüzde 45 civarında olacağını tahmin ediyor.

Pasaport yok telefonu nasıl kaydettirilir?

Pasaport olmadan IMEI nasıl kaydedilir? Telefonu kimlik kartıyla girip çıkabileceğiniz bir yerden satın aldıysanız, IMEI kaydı için pasaporta ihtiyacınız yoktur. IMEI’yi kimlik kartınızla da kaydedebilirsiniz.

2024 IMEI kayıt ücreti ne kadar olacak?

İlgili karar yakın zamanda Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, 2024 yılında yurtdışından getirilen telefonun Türkiye’de kullanılabilmesi için zorunlu olan IMEI kaydının maliyeti netleştirildi. 2024 yılı başından itibaren yeni abonelikler için ödeme 31.000 692 TL olarak belirlendi.

Yurtdışından gelen iPhone pasaportsuz nasıl açılır?

Yurt dışından getirilen telefonların pasaport göstermeden kilidini açmak mümkün değildir. Ancak yurt dışında açılan telefonların Türkiye’de çalışır hale getirilmesi mümkündür. Bunun için yurt dışında açılan telefonun çalışır durumda olduğunu gösteren bir belgenin sunulması gerekmektedir.

IMEI kaydı yaptırmazsam ne olur?

Özetle, yurtdışından getirilen ve IMEI kaydı olmayan bir telefonun kullanımı 120 günle sınırlıdır. Bu süreyi aşarsanız, cihazınızın şebeke erişimi devre dışı bırakılabilir ve yasadışı kullanım nedeniyle para cezası alabilirsiniz. IMEI, saklanması gereken benzersiz bir tanımlayıcıdır.

Yurtdışından alınan telefon başka hat sahibi tarafından kullanılabilir mi?

Pasaportu 3 yıl kayıtlı olan kişinin adına kayıtlı hat ile kullanılabilir. 3 yıl sonra istenilen isme kayıtlı hat ile kullanılabilir.

Yurt dışından 2 telefon getirdikten sonra 1 defa IMEI kaydı yapılır mı?

HAYIR. Cihazınızı yalnızca 2 yılda bir kez kaydedebilirsiniz. Yurt dışından getirdiğim cihazın IMEI’sini nasıl kaydedebilirim? Cihazımın IMEI numarasını bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim?

Yurtdışı cihaz kaç ay açık kalır?

Düzenlemeye göre uluslararası telefon kullanım süresi 180 gündür. Yurt dışında yaşayan vatandaşlar cihazlarının kullanım süresini e-devlet üzerinden iki kez 30’ar gün uzatabilirler. Kayıt süresini uzatmak için: Önce e-devlete giriş yapın.

IMEI kaydı yapılan telefon satılır mı?

Evet, yabancı kaynaklı bir telefon, Türkiye’de kayıtlı sahibi tarafından üç yıl kullanıldıktan sonra satılabilir. Bu süre zarfında, telefonun IMEI numarası kullanılarak kaydedilmesi gerekir.

Yurt dışı telefonlar 1 ocakta açılır mı?

BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) 1 Ocak, 1 Ocak 2024’te yurt dışı cihazım açılmadı

Telefon gümrük vergisi ne kadar 2024?

Yayımlanan “Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 22)” (mükerrer) ve Gider Vergileri Kanunu’nun 39’uncu maddesi hükmüne göre, ilk defa mobil telefon aboneliği kurulması halinde (operatör değişiklikleri hariç) alınacak maktu vergi tutarı 01/01/2024 tarihinden itibaren 400 TL olacaktır. Uygulamanın aşağıdaki şekilde yapılacağı duyurulmuştur.

Pasaport kayıtsız telefon ne kadar kullanılır?

İşte detaylar… Hükümet, yurtdışındaki cihazlar için kayıt dışı kullanım süresini 120 günden 180 güne çıkardı. Sistem artık e-devlet üzerinden de kullanılıyor. Yurt dışında yaşayan vatandaşların verilen telefonlarını hiçbir müdahale olmadan 120 gün boyunca kullanmak mümkündü.

Yurt dışı telefon kayıt için ne gerekli?

Yurt dışından satın alınan telefonların IMEI kaydı için hangi belgeler gereklidir? Ücret çevrimiçi işlemlerle ödeniyorsa, IMEI kayıt ücreti için vergi dairesinden alınan makbuz. Ürün modelini ve bilgilerini içeren belgeler.

Yurtdışından gelen iPhone pasaportsuz nasıl açılır?

Yurt dışından getirilen telefonların pasaport göstermeden kilidini açmak mümkün değildir. Ancak yurt dışında açılan telefonların Türkiye’de çalışır hale getirilmesi mümkündür. Bunun için yurt dışında açılan telefonun çalışır durumda olduğunu gösteren bir belgenin sunulması gerekmektedir.

IMEI kaydı olmadan telefon kullanılır mı?

Yurt dışından kısa süreliğine Türkiye’ye gelen kişiler için IMEI kaydı zorunlu değildir. Cihazlarını Türkiye’de 120 güne kadar aktif olarak kullanabilirler. Ancak yurtdışından bir telefon satın alırsanız ve Türkiye’de daha uzun süre kullanmayı planlıyorsanız IMEI kaydı zorunludur.

Yurtdışı telefon kayıt nasıl yapılır 2024?

Vergi daireleri veya finans kuruluşlarının internet hizmetleri üzerinden ücreti ödedikten sonra IMEI’nizi e-devlet üzerinden kaydedebilirsiniz. E-devlet başvuru hizmeti “IMEI Kaydı” üzerinden gerekli bilgileri girerek işlemi onaylamanız gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort