Göztaşı yerine ne kullanılır?
– Bluestone ve Bordeaux gübresi yerine kullanabileceğiniz Plant-Cu, bakteriyel ve fungal hastalıkların tedavisinde de kullanılır. – Bitkinizi hastalık ve zararlılardan korur. – Pestisit kullanırken büyük avantaj sağlar. Pestisitlerin etkinliğini arttırır.
Göztaşı ne işe yarar?
Bordo macunu, mavi taş bitkisel ilacı olarak bilinir, bağ ve bahçede çalışanların aşina olduğu bir üründür. %98 bakır sülfat ve kireç karıştırılarak oluşturulan bu karışım, birçok bakteriyel hastalığa ve mantar enfeksiyonuna karşı kullanılan bir tarımsal pestisittir.
Bordo bulamaç ne işe yarar?
Bordeaux bulamacı; şeftalide yaprak kıvrılması, yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında siyah leke ve ateş yanıklığı, sert çekirdekli meyve ağaçlarında bakteriyel kanser, yaprak delinmesi ve dal yanıklığı, erikte cep hastalığı, cevizde antraknoz ve yosun gibi birçok hastalığa karşı kullanılabilen bir ilaçtır…
Ağaçlara göztaşı neden atılır?
%98 bakır sülfat veya mavi taştan oluşan karışım aynı zamanda kireç içerir. Hem bakteriyel hem de fungal hastalıklara karşı koruma sağlar. Sonbaharda, hasattan sonra ve ilkbaharda, çiçek tomurcukları uyanmadan önce kullanılır.
Göztaşı ile bordo bulamacı nasıl yapılır?
Mavi taş bu suda bir torba veya sepete asılarak eritilir. Bu şekilde hazırlanan mavi taş eriği 100 litrelik bir kaptaki kireçli suyun üzerine yavaşça dökülür ve tahta bir çubukla sürekli karıştırılarak çivit mavisi bir bulamaç oluşturulur.
Ağaç gövdesine hangi kireç sürülür?
Özkan Kireç Tozu Kireç güçlü dezenfektan özelliğine sahiptir. Kümesler ve hayvan barınakları gibi alanlarda hayvanları hastalıklardan korumak ve hijyen sağlamak için kullanılır. Seyreltilerek ağaç gövdelerine uygulandığında ağaçları zararlılardan ve böceklerden korur.
Bordo bulamacı hangi ayda atılır?
Özellikle meyve ağaçlarına sonbaharda (yaprakların 3/4’ü veya tamamı döküldüğünde %2’lik doz) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5’luk doz) Burgonya gübresi uygulandığında, ertesi yıl ortaya çıkabilecek birçok hastalığa karşı etkili ve ekonomiktir. Mücadele ajanıdır.
Bitkilerde göztaşı nasıl kullanılır?
Ağaçların diplerine 2000 gr. mavi taş + 100 lt. su, m²’ye 10 lt. su olacak şekilde uygulanır. Yazın ise 5000 gr. mavi taş kök bölgesine uygulanır. *Sönmemiş kireç kullanılacaksa kireç miktarı yarı yarıya (1/2) oranında kullanılır. **Asma yaprağının tüketim amaçlı hasat edildiği yerlerde kullanılmaz.
Ağacın geç uyanması için ne yapmalı?
h- Çiçeklenmeyi geciktirmek. İlkbaharda son don olaylarının çok sık görüldüğü yerlerde, meyve ağaçlarının çiçeklenme döneminde dondan aşırı zarar görmesini önlemek ve çiçeklenmeyi geciktirmek için ağaçların dipleri 1 m çapında açılarak kar veya buz kalıpları yerleştirilir.
1 kg bordo bulamacı kaç litre suya konur?
Örneğin, %1 kırmızı şarap çamuru için; CLARE PUDİNGİNİ KENDİNİZ YAPIYORSANIZ; 100L suya 1kg LEARSTONE + 0,5kg sönmemiş kireç veya 1kg sönmemiş kireç. (HAZIRSA, YAPAY RENKLİ KAR PÜSKÜL: 100L SUYA 1,5kg) uygulanmalıdır. Bunu üreticilerimize iletmek önemlidir.
Bordo bulamacı fazla atılırsa ne olur?
Doğal çiftçilik yöntemleri gibi. Bordeaux karışımı balıklar, sığırlar ve küçük hayvanlar için zararlıdır ve topraktaki bakır sülfat miktarı arttığında tüm toprak yaşamı, özellikle solucanlar için zararlıdır. Solunum sistemini ve akciğerleri etkilediği için egzersiz yaparken veya kullanırken mutlaka maske ve plastik elbise giymelisiniz.
Domatese göztaşı atılır mı?
İlaçlama hastalığın bulaşmasını önler. Enfeksiyondan sonra hastalığın tedavisi çoğu zaman mümkün olmaz. Bordo macunu eczanelerde kullanıma hazır olarak bulunur, ancak bakır sülfat (bluestone) ve kireçle de hazırlanıp kullanılabilir.
Bordo bulamacı yerine ne kullanılabilir?
CoppaFort, içerdiği bakırın yavaş salınımı sayesinde uzun süre ortamda kalarak bakteriyel ve fungal hastalıklara karşı koruma sağlar. Fındık bahçelerinde ve diğer meyve ağaçlarında Bordeaux macunu yerine rahatlıkla kullanılabilir.
Bordo bulamacı atınca yağmur yağarsa ne olur?
İçerisinde gübre bırakılmamalıdır. Ayrıca, ilaçlama sırasında hava koşulları çok önemlidir. Yağmur bekleniyorsa ilaçlama yapılmamalıdır. Çünkü ilaçlamadan yaklaşık 10 saat sonra yağmur yağarsa, pestisit gerekli etkiyi gösteremeden yıkanıp gidecektir.
Çiçek açan ağaca bordo bulamacı atılır mı?
3. ilaçlama: Meyve ağaçları çiçek açmayı bitirdikten ve yaprakların %70-80’i döküldükten sonra, herhangi bir uyuz ilacı ile ilaçlanır. Çok yağışlı bölgelerde, 4. ve 5. ilaçlama yapılabilir.
Ağacın geç uyanması için ne yapmalı?
h- Çiçeklenmeyi geciktirmek. İlkbaharda son don olaylarının çok sık görüldüğü yerlerde, meyve ağaçlarının çiçeklenme döneminde dondan aşırı zarar görmesini önlemek ve çiçeklenmeyi geciktirmek için ağaçların dipleri 1 m çapında açılarak kar veya buz kalıpları yerleştirilir.
Bordo bulamacı salatalıkta kullanılır mı?
Sert veya yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında, Antep fıstığı, kayısı, şeftali, armut, ayva, zeytin, vişne ve sebzelerde; sıvı Burgonya bulamacı ise karpuz, kavun, salatalık, domates, patates gibi kabakgillerde kullanılır.
Gülleci bulamacı bordo bulamacı yerine kullanılır mı?
Gülleci gübresi Burgonya gübresi yerine kullanılabilir mi? HAYIR. Bordo bazik etkiye sahipken Gülleci gübresi asidik özelliklere sahiptir. Birini diğerinin yerine kullanmak uygun olmasa da, her ikisini de farklı zamanlarda ve farklı koşullarda uygulamayı tercih edebilirsiniz.
Havuz suyuna göztaşı atılır mı?
Havuz ve su depolarında yosun giderici, Bakır Sülfat (Bluestone), 250 gr. Havuz temizliğinde ve havuzdaki yosunları kontrol etmek için kullanılır. Ayrıca su depolarındaki yosunları temizlemek ve önlemek için de kullanılır. Tek yapmanız gereken 1 ton suya 1 kg Bluestone eklemektir.